VHDG/SRV te zien in Den Haag bij Locatie Z!

cof
cof

VHDG/SRV te zien in Den Haag bij Locatie Z!

Deze maand rijdt Matthias de SRV wagen door de polder richting Den Haag voor de tentoonstelling: A Roadtrip through Fr¥$lâN-N-N…n in 1 month.

Deze tentoonstelling zal maar voor een avond te zien zijn bij Locatie Z.
Met o.a. een live concert van Piiptsjilling


Bron: https://www.facebook.com/events/588417454678900

Een solo expositie van Matthias König

Afgelopen september stuurde het kunstinitiatief VHDG uit Leeuwarden Matthias König op een road trip door Friesland. Hiervoor stelden zij hem een voormalige SRV-wagen ter beschikking, die zij omgebouwd hebben tot rijdend atelier. Gedurende een maand lang woonde en werkte hij in deze wagen en reisde hij met een gangetje of 25km/uur via ventwegen door het Friese landschap van dorp tot dorp, op zoek naar onvoorziene ontmoetingen en gebeurtenissen. König nam deze korte maar krachtige residentie als aanleiding om te experimenteren, hoe hij zijn beeldtaal en werkwijze – die hij tot nu toe in de conventionele kunstcontext en in een stedelijke omgeving uitte – op het Friese platte land kon toepassen, waar de standaard voorzieningen – een dak, elektriciteit en het gangbare kunstpubliek – niet voor de hand liggend zijn. Tijdens zijn reis heeft hij veel mee gemaakt en heeft hij ook de verschijningsvorm van de wagen niet onaangetast gelaten.

Zijn reis eindigde in Leeuwarden waar hij presenteerde hoe het hem was gegaan, wie en wat hij allemaal was tegen gekomen en liet hij een reeks nieuwe werken zien, die tijdens de reis zijn ontstaan.

Deze expositie eindigde op 11 november en telde meer dan 600 bezoekers. Voor König was Leeuwarden maar een korte tussenstop. Binnenkort zal de man van de SRV het stuur weer in de hand nemen en op een nieuw avontuur uit gaan. Den Haag is zijn volgende bestemming. Voor het eerst zal de SRV-wagen van VHDG de Friese grenzen achter zich laten en zijn weg zoeken naar de Zuid Hollandse provincie om er op 3 december een vervolgexpositie bij Locatie Z te openen. König zal daar een totaal installatie presenteren, die als multimediale documentaire over zijn reis door Friesland en vervolgens naar Den Haag gezien kan worden. De SRV-wagen zelf zal ook onderdeel uit maken van deze installatie. Ook zullen er nieuwe elementen in de installatie te zien zijn, die uit samenwerkingen met mensen tijdens de reis zijn ontstaan, maar in Leeuwarden niet te zien waren. En wie weet, gebeuren er tijdens de tocht naar Den Haag weer nieuwe onvoorziene gebeurtenissen, die een plek kunnen krijgen in de expositie.

Toegang: gratis
Open: 3 december 17:00-21:00
Lekker warm eten: 18:00
Piiptsjilling live 20:00
Nieuwe locatie: projectruimte, Binckhorstlaan 215, Den Haag

Muzikaal zal dit een-avond-lang-durende evenement aangevuld worden door een live optreden van Piiptsjilling: donkere experimentele soundscapes met gedichten in het Fries. Matthias ontmoete Jan Kleefstra, dichter van Piiptsjilling tijdens zijn reis door Friesland bij Jan thuis in Akkrum.

Piiptsjilling is: Jan Kleefstra (gedichten), Mariska Baars (zang), Romke Kleefstra (gitaar) en Rutger Zuydervelt aka Machinefabriek (electronica)

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:
Locatie Z, VHDG, Stroom Den Haag, Gemeente Den Haag, Mondriaan Fonds, Gemeente Leeuwarden