Sachi_outLINEperformance07s

Sachi Miyachi – Hair-washer District

Veel dagelijkse dingen kunnen zoveel meer zijn dan ze lijken. Het wassen van je haar, bijvoorbeeld. De Japanse kunstenaar Sachi Miyachi komt daarom naar het festival met een tijdelijke haarsalon; ‘Hair-washer District’. Met deze installatie creëert Miyachi een plek waar, door de vreemde omgeving voor een wasbeurt, alle zintuigen tegelijk worden geprikkeld. Heerlijk luisteren, proeven, ruiken en voelen dus. Het publiek ontsnapt aan de massa en ontvangt een extra wasbeurt voor de bos op het hoofd. En dat is een win-win, want een extra wasbeurt kan tijdens drie dagen festivallen geen kwaad.

Volg de ontwikkelingen van Sachi en de samenwerking met Dorp hier: https://social.shorthand.com/Village_DORP/uyYofRrRf33/hairwasher-district

http://welcometothevillage.nl/programma/sachi-miyachi-hair-washer-district

cover-boekverbrandingen-open

Voor ‘Boekverbrandingen: een bloemlezing’ deed Yuri Veerman onderzoek naar boeken die ooit, om wat voor reden dan ook, zijn verboden of verbrand. Hij bundelde verschillende fragmenten uit in totaal twintig boeken in één groot boek waaruit hij zal voorlezen bij het kampvuur.

De redenen voor het verbieden dan wel verbranden van de betreffende boeken zijn net zo verschillend als de boeken zelf; The Satanic Verses werd verbrand door moslims die het boek blasfemisch vonden, Alice in Wonderland was verboden in China omdat er pratende dieren in voorkomen, Animal Farm was verboden in de Soviet Unie omdat het een parodie op het Stalin-regime was, Harry Potter is verschillende malen verbrand door christenen in Amerika die menen dat het kinderen aanzet tot hekserij.

Yuri kiest zijn fragmenten niet zelf, maar doet dit op verzoek van het publiek; bij binnenkomst krijg je één token die je in het vuur kan werpen om een boek aan te vragen. Als je tijdens het luisteren naar bijvoorbeeld Harry Potter of Mein Kampf denkt: ‘Dít wil ik niet horen!’, dan staat het je vrij om naar het kampvuur te lopen en een ander boek aan te vragen, bijvoorbeeld The Satanic Bible, de Koran of The Anarchist Cookbook.

Yuri Veerman is ontwerper en performer, of iets daar tussenin. Op verzoek van VHDG ontwikkelde hij deze performance die op Welcome to The Village haar première beleeft. Boekverbrandingen: een bloemlezingEen performance door Yuri Veerman Grafisch ontwerp publicatie: Thijs verbeek

Links:

http://welcometothevillage.nl/programma/yuri-veerman-boekverbrandingen-een-bloemlezing