matthias konig

WIL JIJ MATTHIAS EEN HANDJE HELPEN? DOWNLOAD DAN HIER DE ZOGENAAMDE ‘WELKOMSTPOSTER’ OM UIT TE PRINTEN, IN TE VULLEN EN VERVOLGENS OP TE HANGEN (OP EEN ZICHTBARE PLEK). ALVAST BEDANKT NAMENS DE KUNSTENAAR EN HET TEAM VAN VHDG!

Alle belangrijke informatie op een rijtje:
Reisperiode: 17.09 – 15.10 – 2016
Tentoonstelling: 15.10 – 11.11
Opening: 15.10 om 16.00 uur
Hofplein 25
Leeuwarden
do 12-20 uur
vr t/m zo 12-17 uur

VHDG / SRV #2
REIZEND ATELIER WORDT SCULPTUUR

Van 17 september t/m 15 oktober reist kunstenaar Matthias König met een tot mobiel atelier omgebouwde SRV-wagen door Friesland

König slaapt, eet en werkt in de wagen. Waar hij heen rijdt staat hem vrij. De wagen is echter begrensd op 25 km/u waardoor hij zich alleen kan verplaatsen via landweggetjes en B-wegen. Op de plekken waar hij komt zal hij met bewoners, bouwers en knutselaars aan de slag gaan en met behulp van lokale ambachten de SRV-wagen naar zijn eigen hand zetten. De SRV-wagen blijft niet alleen vervoersmiddel, maar wordt door König getransformeerd tot rijdend sculptuur.

De resultaten worden van 15 oktober t/m 11 november gepresenteerd aan het Hofplein te Leeuwarden. In deze aan König gewijde solotentoonstelling is ook eerder werk van hem te zien.

Matthias König 
Matthias König (1987, DE) smeedt in zijn geluidssculpturen o.a. krukjes, tafels, kasten, opname- en afspeelapparatuur, zoals platenspelers en speakers, samen tot één geheel. Het resultaat is door het tijdelijke karakter te omschrijven als een sculpurale registratie van een specifiek moment of situatie. König zal het Friese landschap, de dorpen, de steden en de inwoners verkennen en met zijn eigenzinnige sculpturen zijn directe omgeving aanvullen.

Evenementen


VHDG/SRV te zien in Den Haag bij Locatie Z!

Deze maand rijdt Matthias de SRV wagen over de afsluitdijk richting Den Haag voor de tentoonstelling: A Roadtrip through Fr¥$lâN-N-N…n in 1 month.

Deze tentoonstelling zal maar voor een avond te zien zijn bij Locatie Z.
Met o.a. een live concert van Piiptsjilling

Afsluitingsborrel tentoonstelling Matthias König

Op 11 november sluiten we de tentoonstelling af met een borrel op het Hofplein 25. Vanaf 16.30 is iedereen uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
De afsluitingsborrel valt ook onder het introductie weekend van de Noordenaars, het noordelijke collectief van kunstinitiatieven en instellingen.

Lees meer

Op 15 oktober keert Matthias terug in Leeuwarden met zijn rijdende recidency en presenteert zijn werk aan het hofplein!
Om 16.00 is de feestelijk opening, wees welkom!


Item van GPTV: Uit de KUNST Matthias König: ‘Het zijn installaties vol onvoorziene gebeurtenissen’.


Laatste Nieuws


Filmpjes educatie project
Filmpjes educatie project
Jerke Mulder ontwikkelde bij de residentie van Matthias een workshop voor scholieren. Tijdens deze workshop werden de kinderen uitgedaagd werken te maken vanuit de visie van Matthias. Dit leverde ontzettend leuke resultaten op! Bij...
Lees meer →
AiR for Experiment
AiR for Experiment
VHDG presenteert  vrijdag 2 December, samen met voormalig SRV-man Teun Vonk en de huidige Matthias König, het SRV project tijdens AiR for Experiment. Over het evenement: How can artist organizations, artist-in-residence programs and local...
Lees meer →
Art Rotterdam: Intersections
Art Rotterdam: Intersections
VHDG is uitgekozen om het project VHDG/SRV: Matthias König te presenteren op Intersections tijdens Art Rotterdam! Dit vind plaats van 9 – 12 februari 2017 in de Van Nelle fabriek. Meer informatie volgt!
Lees meer →
Finster op Fryslân
Finster op Fryslân
Finster op Fryslân ging bij Matthias langs! Bekijk de gehele videoreportage     Vier weken lang trekt Matthias König door Friesland in een omgebouwde SRV-wagen. Onderweg zoekt hij actief verbinding met wie hij tegenkomt...
Lees meer →
Matthias vertrokken!
Matthias vertrokken!
© Ruben van Vliet Fotografie Matthias König is sinds zaterdag op pad met de SRV-wagen! Op 15 oktober keert hij terug in Leeuwarden voor de opening van zijn solotentoonstelling.  
Lees meer →

Sponsoren


Gemeente-Leeuwarden-Drupal-Synetic
doen
unnamed (4)
prins-bernhard-cultuurfonds

Maar ook dank aan:

logo_de-stille-boot_cmyk
sytzeswerkplaats
haan